ScrumMaster en Agile team coach

 

Hallo ik ben Catherina, ik ben getrouwd en werk vanuit het midden van het land. Mijn creativiteit kon ik als kind al kwijt in allerlei expressie vakken zoals tekenen, schilderen en het maken van muziek. Met een technische achtergrond was ik eerst vooral bezig met het zoeken naar creatieve manieren om oplossingen te implementeren in de IT. Sinds 2013 is zich dit gaan verbreden naar meer verschillende omgevingen omdat ik toen werkzaam werd als Scrummaster en Agile team coach. Ik leerde dat niets zo belangrijk is als geluk. Plezier op de werkvloer, zo geloof ik, leid tot een beter teamgevoel, een prettigere samenwerking en uiteindelijk een blijere klant. Ik draag daar dan ook graag op teamniveau aan bij, maar denk net zo lief mee met Product owners en managers om processen te verbeteren.

 

Als ScrumMaster heb ik ervaring met het helpen opzetten van nieuwe teams en het verder begeleiden naar een nieuwe stap in team volwassenheid van teams die al werken met scrum. Als spin in het web help ik collega’s motiveren en coachen zodat deze zelfs beter worden in hun expertise. Een Agile mindset help ik mee tot stand brengen vanuit het creëren van een inspirerende open en niet oordelende omgeving en met het promoten en ondersteunen van het scrum framework in een eigen ‘way of working’.

Voor het verzekeren van een uniforme manier van denken binnen alle teams van een afdeling of organisatie, maak ik gebruik van onderlinge samenwerking met de scrummasters. Gezamenlijk doel hierin is het uit de weg helpen van zaken die teams in de weg staan om efficiënt en productief te zijn.


Door mijn ervaring met het begeleiden van teams in verschillende omgevingen ben ik snel in staat door middel van observaties die vragen te stellen die problemen duidelijker maken om ze op te kunnen lossen. Ik werk vanuit klant focus bijvoorbeeld met het faciliteren van de Product owner bij userstorymapping en kan helpen met door de organisatie of afdeling gekozen hulpmiddelen en meetinstrumenten te implementeren of deze samen vorm te geven.

Niet alleen ben ik een ervaren en gecertificeerde scrummaster en Agile team coach ook ben ik ontzettend nieuwsgierig naar dienend leiderschap die het mogelijk maakt mensen echt tot bloei te laten komen.
Zoek je oplossingen in een Agile transitie? dan kom ik graag met je in gesprek.